De reputatie van een bestand in Kaspersky Security Network controleren

Als u twijfelt aan de veiligheid van een bestand, kunt u de reputatie ervan controleren in Kaspersky Security Network.

U kunt de reputatie van een bestand controleren als u de voorwaarden van de Kaspersky Security Network-verklaring hebt geaccepteerd.

Zo controleert u de reputatie van een bestand in Kaspersky Security Network:

Open het bestandscontextmenu en selecteer de optie Reputatie in KSN controleren (zie de onderstaande afbeelding).

Contextmenu van bestand

Kaspersky Endpoint Security geeft de bestandsreputatie weer:

Vertrouwd (Kaspersky Security Network). De meeste gebruikers van Kaspersky Security Network hebben bevestigd dat het bestand te vertrouwen is.

Legitieme software die criminelen kunnen gebruiken om je computer of persoonlijke gegevens te beschadigen. Hoewel ze geen kwaadaardige functies hebben, kunnen dit soort programma's door indringers worden gebruikt als een hulpmiddel. Voor informatie over legitieme software die criminelen kunnen gebruiken om de computer of persoonlijke gegevens te beschadigen, raadpleegt u de website van de IT-encyclopedie van Kaspersky.. U kunt deze programma's toevoegen aan de vertrouwde lijst.

Vertrouwd (Kaspersky Security Network). Een virus of ander programma dat een bedreiging vormt.

Onbekend (Kaspersky Security Network). Kaspersky Security Network heeft geen informatie over het bestand. U kunt een bestand scannen met behulp van anti-virusdatabases (de optie Scannen op virussen in het contextmenu).

Kaspersky Endpoint Security geeft de KSN-oplossing weer die werd gebruikt om de reputatie van het bestand te bepalen: Wereldwijd KSN of Privaat KSN.

Kaspersky Endpoint Security geeft ook aanvullende informatie over het bestand weer (zie onderstaande afbeelding).

De reputatie van een bestand in Kaspersky Security Network